Qui som?

Mamas - Alletament Matern és una associació que va néixer a Sabadell, Vallès Occidental, el juny de 1997 a partir d’un grup de mares que ens trobàvem en una situació similar: acabàvem de tenir un fill, l’estàvem alletant i voliem compartir la nostra experiència, al mateix temps que ens proposàvem ajudar altres mares en la mateixa situació. A partir d’aquell moment vam anar realitzant reunions setmanals, fins que a partir del mes d’octubre de 1997 ens vam proposar de començar a difondre la nostra tasca i vam iniciar les reunions al Centre Cívic de Sant Oleguer. Des de llavors, a part de les reunions setmanals també hem anat realitzant altres activitats complementàries.

Des del 1997 i fins ara Mamas ha dut a terme un gran esforç per donar informació i recolzament a aquelles mares que volen alletar als seus fills.

Som una associació sense ànim de lucre, constituida per assessores que es formen especificament en lactància materna i que realitzen la seva tasca de manera voluntària i altruista.

Els nostres objectius des de el primer dia són:
  • Donar a conèixer a totes les mares i famílies que estiguin interessades, quins són els beneficis de l’alletament matern.
  • Donar recolzament a les famílies en el naixement d’un fill, especialment en tots els aspectes que fan referència a l’alletament matern. Instauració de la lactància, posició del nadó, brots de creixement, desalletament...
  • Informació a les mares que treballen fora de casa en el moment de la seva reintegració a l’activitat laboral.
  • Divulgació social a través d'activitats (xerrades, tallers, mitjans de comunicació locals, celebracions) de la tasca que duu a terme l’associació.

L'associació Mamas - Alletament Matern està inscrita en el registre d’associacions de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya (num.24314), així com en el Registre Municipal d’entitats de la ciutat de Sabadell (num.63). És membre fundador de Fedecata (Federació Catalana de grups de suport a l'alletament matern) i Fedalma (Federación española de apoyo a la lactancia materna) i està inscrit a la WABA (World Alliance Breastfeeding Action).